Haber

Deprem nedeniyle Arap ülkelerinden Türkiye’ye dev destek

Kahramanmaraş’ta yaşanan sarsıntının ardından birçok Arap ülkesi Türkiye’nin yaralarını sarmak için her türlü yardımı yaptı.

İlk günden itibaren arama kurtarma ekipleri gönderen bölge ülkeleri, depremzedelere yönelik her türlü yardım için çeşitli kampanyalar düzenledi.

*Tren

Katar, depremin ardından acil yardım ve arama kurtarma ekiplerini bölgeye hızlı bir şekilde ulaştırmak için hava köprüsü kurdu.

Doha yönetimi, Katar Kızılayı’nın yanı sıra Kalkınma Fonu, Katar Vakfı ve Yardım Kuruluşu aracılığıyla Türkiye ve Suriye’deki deprem bölgelerine destek sağladı.

Katar, depremin meydana gelmesinden bu yana Türkiye’ye 50 kargo uçağıyla yardım gönderdi. Bu kapsamda deprem bölgesine gıda, tıbbi malzeme, çadır, kışlık paket, hijyen seti, uyku tulumu ve battaniyeden oluşan 70 milyon dolarlık yardım ulaştırıldı.

Hatay’da sahra hastanesi kurdu

Hatay’da sahra hastanesi kuran Katar, daha sonra hastaneyi Sağlık Bakanlığı’na devrettiğini açıkladı.

Hava yardım köprüsü kapsamında depremin vurduğu bölgelerde açılan sahra hastanelerinde görev yapmak üzere sağlık ekipleri de sevk edildi.

Katar’da depremzedeler için başlatılan “Yardım ve Destek” kampanyası kapsamında bir gecede 168 milyon riyal (46 milyon dolar) toplandı. Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamed Al Thani de 50 milyon riyal (14 milyon dolar) bağışta bulundu.

Katar Kızılayı, depremzedeler için 1 milyon dolarlık acil yardımın yanı sıra 10 milyon dolarlık acil yardım kampanyası da başlattı.

Katar Yardım Kuruluşu’nun “Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere yardım edin” sloganıyla başlattığı kampanyaya 7,5 milyon dolar bağış yapıldı.

Doha’daki Türk Büyükelçiliği de depremzedeler için yardım kampanyası düzenledi. Büyükelçiliğin düzenlediği kampanyada 500 ton insani yardım toplandı.

Katar Kalkınma Fonu, depremzedeler için söz verdiği 10 bin konteyner konutu da Türkiye ve Suriye’de depremden etkilenen bölgelere teslim ediyor.

*Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Lideri Pir Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ın 7 Şubat’ta talimatıyla Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere destek için “Yiğit Süvari 2” operasyonu başlatıldı.

BAE’nin ulusal havayolu şirketi Emirates, acil durum malzemeleri sağlamak için Dubai üzerinde bir hava köprüsü inşa etti.

“Yiğit Süvari 2” operasyonu kapsamında bugüne kadar gıda, tıbbi malzeme ve çadırlardan oluşan 42 yardım uçağı Türkiye’ye gönderildi.

134 kişilik 3 arama kurtarma grubu da BAE tarafından bölgeye gönderildi.

Devlet Lideri Al Nahyan, 7 Şubat’ta yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle Türkiye’ye 50 milyon dolar (yaklaşık 942 milyon TL) nakdi yardım yapılacağını duyurdu.

BAE Kızılayı da 11 Şubat’ta bir yardım kampanyası başlattı. Cumhurbaşkanı Al Nahyan’ın annesi Şeyha Fatima bint Mubarak da depremzedeler için 13 milyon 600 bin dolar bağışta bulundu.

BAE halkı 15 milyondan fazla bağış topladı

Sharjah Nişanı Sultan bin Muhammed el-Kasimi’nin eşi Cevahir bint Muhammed el-Kasimi’nin daveti üzerine, ülkede yayın yapan Sharjah TV’nin tüm televizyon kanallarında ve platformlarında Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için 3 saatlik yardım kampanyası düzenlendi. .

BAE halkının yoğun ilgi gösterdiği kampanyada 15 milyon 649 bin 140 dirhem (4,2 milyon dolar) bağış toplandı.

*Kuveyt

Kuveyt, deprem felaketinin ardından devlet, sivil toplum kuruluşları (STK), hayır kurumları, özel şirketler ve vatandaşlar aracılığıyla da insani yardım faaliyetleri yürütmüştür.

Kuveyt, depremin ardından Türkiye’ye destek için aralarında sağlık görevlilerinin de bulunduğu 46 kişilik bir ekip gönderdi.

Emir Şeyh Nawaf al-Ahmad al-Cabir es-Sabah’ın emriyle, arama kurtarma ve tıbbi ekip, sağlık ekipmanı ve afet sonrası ihtiyaçların hızlı ve aktif bir şekilde taşınması için Türkiye ile Kuveyt arasında bir hava köprüsü kuruldu.

Bu kapsamda 13 uçakla Türkiye’ye çadır, battaniye ve tıbbi malzeme içeren yardım malzemeleri ulaştırıldı.

Ayrıca Kuveyt’ten çadır, konteynır ve elektrikli ev aletleri gibi yardım taşıyan 23’ten fazla tır gönderildi.

Kuveyt Sosyal İşler Bakanlığı’nın Türkiye’deki deprem bölgeleri için 11 Şubat’ta “Kuveyt seninle” temasıyla düzenlediği canlı bağış programında 129 bini aşkın kişi ve kuruluşun desteğiyle 67 milyon doları aşkın yardım toplandı. ve Suriye.

Bakanlar Kurulu ayrıca Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için 30 milyon dolar yardım sözü verdi.

Kuveyt’teki Türk Büyükelçiliği tarafından başlatılan ve büyük ilgi gören aynı yardım kampanyasında bugüne kadar çeşitli maddelerde yüzlerce ton yardım malzemesi toplandı.

Kuveyt Kızılayı, 7 Şubat – 7 Mart 2023 ortasını kapsayacak şekilde bağış kampanyası başlatırken, Türk Kızılayı ile de 1 milyon dolarlık yardım taahhüdü anlaşması yaptı.

Ayrıca, ülkenin önde gelen şirketleri toplam 30 milyon dolardan fazla bağışta bulunmuştur.

*Suudi Arabistan

Depremin ardından Suudi Arabistan, Türkiye’ye 95’i arama kurtarma ve 55’i sağlık personelinden oluşan 150 kişilik bir ekip gönderdi.

Arama kurtarma ekipleri Türkiye’de 3 ilde 46 noktada çalışma yürüttü.

Suudi Arabistan’ın bir kamu kurumu olan Kral Selman İnsani Yardım ve İnsani Araştırmalar Merkezi, Kral Selman bin Abdülaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın direktifleri doğrultusunda 7 Şubat’ta Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için yardım kampanyası başlattı.

Yardım kampanyasında 126,4 milyon doları aşan bağış toplandı.

Suudi Arabistan, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere yardım taşıyan 14 uçak gönderdi. Uçaklarda gıda ve tıbbi malzemelerin yanı sıra uyku tulumu, battaniye ve çadırlar da taşındı.

Kral Salman İnsani Yardım ve İnsani Araştırmalar Merkezi lideri Abdullah bin Abdulaziz er-Rabia, 14 Şubat’ta Türkiye ve Suriye’deki deprem bölgelerine 3 bin konteyner gönderileceğini duyurdu.

*Şeker mısır

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Mısır, bugüne kadar Türkiye’ye 1200 tonun üzerinde yardım gönderdi.

Mısır’dan bölgeye toplam 4 askeri uçak ve 2 gemi ile depremzedelerin acil ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi malzeme, çadır, battaniye, ısıtıcı, giysi, seyyar tuvalet ve hijyen malzemeleri gibi yardım malzemeleri ulaştırıldı.

Ayrıca Mısır, Süveyş Kanalı’ndan geçen yardım malzemelerini taşıyan gemilerin Türkiye’ye hızlı bir şekilde ulaşması için öncelik vererek lojistik destek sağladı.

*Irak

Irak, depremlerin ardından Türkiye’ye 26 uçakla 136,5 ton yardım malzemesi gönderdi. Irak Sivil Savunma Müdürlüğü de Türkiye’ye 35 kişilik bir arama kurtarma ekibi gönderdi. Ayrıca Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (İKRG) tarafından 70 iş makinesi gönderildi.

Irak’ta Türkmenlerin yaşadığı şehirlerde depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyaları büyük ilgi gördü. Şimdiye kadar Türkmen bölgelerinden gıda, giyecek, battaniye, yatak, içme suyu ve temizlik malzemeleri taşıyan 26 tır Türkiye’ye ulaştı.

Ayrıca KBY ve diğer bölgelerden 100’den fazla yardım TIR’ı sevk edildi.

Ayrıca Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (İKRG) tarafından Adıyaman’da 5 farklı bölgede 25 bin kişinin barınabileceği bir çadır kent inşa ediliyor.

10 kişinin konaklayabileceği çadırlar, tüm ihtiyaç malzemeleriyle birlikte depremzedelerin hizmetine sunulacak.

AFAD koordinasyonunda kentin farklı noktalarında çadırlar kurmayı planlayan Barzani Yardım Vakfı, kafeterya, revir, tuvalet, banyo ve sosyal alanlar da oluşturacak. Çadırlarda yaklaşık 25 bin kişi kalabiliyor.

“Yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Irak hükümeti, Türkiye’ye 30 bin ton yüksek kükürtlü fuel-oil tedarik etme kararı aldı.

Irak’ta da Türkiye’deki depremzedeler için camilerde yardım kampanyaları düzenlendi.

*Cezayir

Depremin ardından Cezayir’den Türkiye’ye 86 kişilik arama kurtarma ekibi gönderildi.

Cezayir, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelerle dayanışma amacıyla sosyal medya platformlarından başlayan takviye davetler, kısa sürede kapsamlı yardım kampanyalarına dönüştü.

Başta Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun olmak üzere tüm devlet görevlileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti, taziye ve destek mesajları yayınlayarak Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Türkiye’ye gönderilen arama kurtarma ekibine ek olarak Cezayir Kızılayı’ndan bir sağlık heyeti ve 95 ton insani yardım Türkiye’deki deprem bölgesine ulaştı.

Cezayir de Türkiye’ye 30 milyon dolar takviye yapacağını açıkladı.

*Filistin

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Filistin, işgale ve sınırlı imkanlara rağmen afet bölgesine takviye sağlamaya çalıştı.

Bu kapsamda Türkiye’ye önce 35 kişilik uzman arama kurtarma ekibi gönderen Filistin yönetimi, ardından Filistin Kızılayı’na bağlı doktor, sağlık görevlisi ve sivil savunma personelinden oluşan 73 kişilik yardım ekibini deprem bölgesine gönderdi. -Türkiye ve Suriye’de etkilenen bölgeler.

Filistin Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanı Hatim el-Bekri de işgal altındaki Batı’daki camilerde cuma namazı sonrası düzenlediği “Acılarını Giderin” sloganıyla düzenlediği kampanyada Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için yaklaşık 1 milyon dolar yardım topladı. Banka.

Bakan El-Bekri, Devlet Reisi Mahmud Abbas’ın talimatıyla Filistin genelinde Bakanlık tarafından yürütülen farklı bir kampanyada yaklaşık 8 milyon şekel (2,2 milyon dolar) toplandığını ve Filistin’e gönderilmek üzere 20 bin uyku tulumunun hazırlandığını duyurdu. Bölgede sarsıntı olduğu ve önümüzdeki günlerde Türkiye’ye bilgi verildi. teslim edeceklerini söyledi.

Abluka altındaki Gazze’de Filistinli sivil toplum kuruluşları depremzedeler için bağış kampanyası başlatarak dayanışma etkinliği düzenledi.

Filistinli bir hurma üreticisi de Türkiye’deki depremzedelere 15 ton hurma gönderdi.

*Ürdün

Ürdün Hükümdarı II. Abdullah, depremin olduğu ilk günden itibaren Ürdün makamlarına bu felaketin sonuçlarıyla Türkiye ve Suriye’nin çabalarına destek olmaları talimatını verdi. Bu kapsamda Ürdün, etkilenen bölgelere 13 yardım uçağı, 42 kamyon ve 10 ambulans gönderdi.

Depremin ardından insani yardım uçakları Ürdün’den Türkiye’ye ulaşırken, Kahramanmaraş’ta tam donanımlı askeri sahra hastanesi kuruldu.

10 bin çadırın Türkiye’ye taşınması için hava köprüsü devreye alındı.

Ürdün’deki Türk kurumları 33,6 ton insani yardım topladı. Türk İşbirliği ve Bütünleşme Ajansı (TİKA) Ürdün Koordinatörlüğü, Amman Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye’nin Amman Büyükelçiliği tarafından giysi, battaniye ve jeneratör gibi ihtiyaçlardan oluşan 33,6 ton yardım toplandı.

*Yemen

Yemenliler, yıllardır maruz kaldıkları iç savaşın getirdiği zor koşullara rağmen “yüzyılın felaketi”nden etkilenenlere destek olmaya çalıştı.

Bu bağışlarla hazırlanan 10 tır dolusu gıda, ilaç ve barınma malzemesi, yerel yönetimlerle koordineli olarak İstanbul’dan deprem bölgesindeki illere gönderildi.

Nobel ödüllü Yemenli aktivist Tevekkül Karman, başkanı olduğu Tevekkül Karman Vakfı’nın Kahramanmaraş’taki depremzedeler için 50 konut inşa edeceğini söyledi.

*Bahreyn

Bahreyn, Hatay’a 35 kişilik arama kurtarma ekibi gönderdi.

Bahreyn Kralı Hamed bin Isa Al Khalifa’nın talimatıyla, Hükümdar’ın İnsani İşler ve Gençlik İşleri Temsilcisi Nasser bin Hamed Al Khalifa’nın himayesinde, 2011 yılı nedeniyle “Dayanışma Günü” temalı bir yardım kampanyası düzenlendi. Kahramanmaraş’ta depremler

Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere destek amacıyla düzenlenen kampanyada 3,7 milyon dolar bağış toplandı.

Bahreyn Kralı Hamed bin Isa Al Khalifa’nın talimatıyla Kraliyet İnsani Araştırmalar Vakfı, Türkiye ve Suriye’ye acil insani yardım için bağış kampanyası başlattı. Bahreynliler ayrıca depremzedelere ayni yardımda bulundu.

*Umman

Depremin ardından Umman’dan 64 kişilik arama kurtarma ekibi bölgeye geldi.

Ülkedeki insani yardım kuruluşları ve hayır kurumları da Umman Yardım Faaliyetleri Ajansı aracılığıyla Türkiye ve Suriye’deki depremzedeleri desteklemek için bağışta bulundu.

Başkent Maskat’ta Türkiye’deki depremzedeler için düzenlenen ayni yardım kampanyasına yoğun katılım sağlandı. Bu kapsamda yaklaşık 4,5 ton ayni yardım toplandı.

Umman gazetelerinden Shayba, Suriye ve Türkiye’deki depremzedelere destek için başlattığı bağış kampanyasında 48 saat içinde yaklaşık 250 bin riyal (yaklaşık 650 bin dolar) toplandığını duyurdu.

*Tunus

Depremlerin ardından 7 Şubat’ta Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said’in talimatıyla hazırlanan 2 askeri uçakla Türkiye ve Suriye’ye arama kurtarma grubu ve acil yardım malzemeleri gönderildi.

*Lübnan

Lübnan Başbakanı Najib Mikati, depremin ardından 6 Şubat’ta 83 kişilik bir arama kurtarma ekibinin Türkiye’ye gönderilmesi talimatını verdi.

Lübnan’dan yola çıkan ilk ekip, deprem bölgelerinde 4 gün çalıştıktan sonra 10 Şubat’ta Beyrut’a döndü ve 11 Şubat’ta 34 kişilik yeni bir arama kurtarma grubu sevk edildi.

Arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra Lübnan’dan Türkiye’ye 1,5 ton insani yardım gönderildi.

*Libya

Depremlerin ardından 96 arama kurtarma ve sağlık çalışanı ile 25 kişilik Kızılay ekibini Türkiye’ye gönderen Libya Ulusal Birlik Hükümeti, 50 milyon dolar nakit yardımda bulunacağını açıkladı.

Trablus yönetimi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle deprem bölgesine toplam 262 ton tıbbi ve insani yardım gönderdi.

Libya’dan Türkiye’ye çadır ve battaniye taşıyan 3 uçak ve 1 gemi ile sağlık malzemeleri ve jeneratörlerle yardım malzemesi taşındı.

haberborcka.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler